Як вибрати ВНЗ за кордоном

    Дата публікації: 25 січня 2019 р.

    Навчання за кордоном однозначно дасть професійні знання, новий і цікавий життєвий досвід, коло знайомств та ділових контактів, володіння кількома іноземними мовами. Диплом дозволить вибрати країну та місце роботи за межами України або ж зробити шикарний старт на батьківщині.

    То як же  вірно обрати ВНЗ за кордоном?


    Країна

    Мова. Першим фактором при виборі країни завжди є мова навчання. Якщо ти володієш чи зможеш оволодіти цією мовою до початку навчання, то можна рухатися далі. Причому рівень мови має бути В2 – С1.

    Культура. Другий фактор – культура і ментальність країни вибору. Наперед поцікався укладом життя у цій країні, особливостями ментальності її мешканців, кухнею, традиціями та культурою. Якщо це цікаво і не викликає дискомфорту, тоді все ок!

    Тривалість навчання та напрямок

    У кожній країні є свої моменти у вищій освіті. Наприклад, в Польщі навчання починається двічі на рік: 1 жовтня (осінньо-зимовий семестр) – основний набір, а 1 березня (весняно-літній семестр) – додатковий.

    В Канаді навчання починається тричі: у вересні, січні, травні.

    По тривалості навчання теж має відмінності. Для отримання диплому бакалавра слід вчитися 3 роки у Польщі, Латвії та 4 роки в Канаді.

    Багато напрямків та спеціальностей пропонує сучасна вища освіта за кордоном. Є такі назви, які заставляють задуматися чи залізти в інтернет, щоб зрозуміти їх суть. Однак саме такі спеціалісти потрібні будуть завтра на ринку праці. ВНЗ за кордоном мають не лише прикладний характер освіти, але й дуже гарно відслідковують потреби ринку і швидко підлаштовуються під нього. Тому вибір спеціальностей дійсно величезний!

    Кожному школяру варто свідомо визначитися із майбутньою професією. У цьому дуже допоможе досвід батьків, знайомих, інтернет чи телебачення. Однак найкращі результати сьогодні дають спеціальні тести із профорієнтації.

    Вибір ВНЗ

    При виборі ВНЗ виникає купа питань, які слід по черзі розглянути.

    Престиж ВНЗ. Щорічний рейтинг ВНЗ має велику популярність серед майбутніх студентів, адже це допомагає зробити свідомий вибір. У рейтингах порівнюються між собою державні та приватні, технічні, гуманітарні, природничі, економічні, академічні виші. Лідери рейтингів, за звичай, є найсильнішими у своїй ніші. Відповідно дипломи таких ВНЗ дають кращі перспективи та додаткові преференції при працевлаштуванні.

    Вартість навчання. Важливим також є і вартість навчання. Дуже часто люди радіють, коли є безкоштовні місця. Але чи дійсно тут слід так радіти?

    Спеціальності на безкоштовних місцях не завжди ті, про які мріють.  За звичай,  погоджуються на них вчитися лише через доступність. Але незабаром стає зрозуміло, що свій час, кошти на проживання і харчування студент витрачає дарма…

    Бо ВНЗ і спеціальність не дуже то влаштовують, а перспектива знайти роботу туманна.

    Тому, вартість навчання грає важливу роль, але не визначальну.

    Локація. Слід прослідкувати яке автомобільне, залізничне та авіа сполучення існує у місці навчання. Адже студенти їздять додому, на практики, стажування, подорожують.

    Працевлаштування

    Головною метою навчання у ВНЗ за кордоном є вдале працевлаштування в подальшому. Адже, тоді усі зусилля, час і кошти затрачені на освіту здаватимуться розумними, своєчасними і доречними.

    Однак жоден ВНЗ сьогодні не пропонує працевлаштування. Мета, кожного поважаючого себе вишу, дати настільки актуальну освіту та професійні навики, щоб випускник зміг самостійно знайти роботу, яка його влаштовує.


    Цікаво?! Заходь на безкоштовні консультації до наших офісів по Україні. 
    Чи заповнюй заявку на сайті і отримаєш консультацію он-лайн ))
    БЕЗКОШТОВНА КОНСУЛЬТАЦІЯ