Чи слід здавати ДПА (ЗНО)-2021 для вступу за кордон?

    Дата публікації: 19 квітня 2021 р.
    📅13 квітня 2021 року Верховною Радою України прийнято законопроєкт, який скасовує обов’язковість проходження державної підсумкової атестації (ДПА) для здобувачів повної загальної середньої освіти у 2021 році.

    ✅Цей документ аналогічний минулорічному. Він дозволяє випускникові школи, студентові коледжу, професійно-технічного, професійного закладу освіти самостійно визначитися із тим, чи проходити ДПА у формі ЗНО цьогоріч. Випускників вирішили звільнити від ДПА, аби зменшити ризики захворювання на коронавірус.

    Ті особи, які вирішили проходити ЗНО, зможуть також самостійно вирішити, чи отримувати оцінку за ДПА у формі ЗНО у свідоцтво про повну загальну середню освіту. 

    Отже, випускників звільнили від обов'язкової ДПА, проте вони можуть скласти державну підсумкову атестацію за бажанням.

    Адже закон передбачає, що випускники можуть обирати, у якому форматі їх оцінюватимуть. Для цього є 3 варіанти:

    • за допомогою річного оцінювання;
    • через державну підсумкову атестацію;
    • через ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

    📣Зауважте: новий закон не скасовує ЗНО для вступників до закладів вищої освіти УКРАЇНИ, однак не зобов'язує їх вписувати результати ДПА(ЗНО) у додаток до свідоцтва про повну середню освіту.

    👩‍🎓При вступі ж за кордон, результати ЗНО вимагають не більше 10% ВНЗ. Тому слід цікавитися умовами вступу саме до обраного вами ВНЗ і вже, відповідно до них, приймати рішення про здачу ДПА(ЗНО)-2021.

    🧩З минулорічного досвіду вступу наших клієнтів за кордон, хочемо зауважити: синхронно із звільненням випускників від ЗНО, майже усі ВНЗ прийняли рішення теж не брати до уваги результати ЗНО. Переважно вступ дійсно відбувався лише за результатами оцінок в атестаті та кваліфікаційних співбесід!  

    Бажаємо вам завжди приймати вірні рішення та отримувати від них задоволення!

    😊👀Є ще питання? 🤗😀З радістю, надамо вам консультацію ⏬⏬⏬

    ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ