30 найбільш оплачуваних професій у Польщі у 2019 році

    Дата публікації: 9 грудня 2020 р.
    Скільки заробляють найкраще оплачувані фахівці в Польщі? Вперше у співпраці з найстарішою польською HR-компанією проведено дослідження і виведено рейтинг 30 найкраще оплачуваних професій.

    Всім відомо, що учитель може виконувати функції директора школи, а лікар - керівника лікарні. Але їх професіями залишатимуться учитель та медик. З цієї причини в рейтинг 30 найкраще оплачуваних професій не входили директори, президенти та члени правління, хоча саме вони заробляють найбільше.

    У рейтингу 30 найкраще оплачуваних професій, який був створений у співпраці з найстарішою HR-компанією у Польщі Sedlak & Sedlak, представлено позиції експертів, що вимагають специфічної освіти, досвіду та знань. Однак слід пам’ятати, що заробітна плата неоднакова - інакше зароблятиме фахівець-початківець, трохи досвідченіший і найкращий фахівець у даній галузі. Зрештою, те, що вплине на його рахунок, залежить від багатьох факторів, таких як: стать, освіта, стаж і навіть тип капіталу компанії, його розмір, рівень організації, галузь тощо.

    Якщо говорити про галузь - виявляється, що кілька років поспіль найкращі гроші можна заробити в інформаційно-комунікаційному секторі. Протягом багатьох років найбільше грошей отримують випускники ІТ та механічних факультетів технічних університетів - і вони панують у рейтингу. Дуже хороша заробітна плата також чекає на юристів, фінансистів та працівників обробної промисловості та торгівлі. Звичайно, рівень винагороди різний у різних регіонах Польщі. Найбільші заробітки отримують у столиці, але зарплати привабливі і за межами Варшави.

    місце
    зарплата без вирахування податків, zl/місяць
    назва
    функції
    30
    13200
    Фахівець зі зв’язків з громадськістю
    Відповідає за імідж компанії, представляє її зовні та піклується про зв’язки зі ЗМІ.
    29
    13500
    Тренер з продажу
    Створює та розробляє навчальні матеріали для відділу продажів, готує нових і нинішніх членів команди, проводить індивідуальні тренінги, надає знання, що стосуються сфери продажів, та діагностує потреби у навчанні.
    28
    13500
    Інженер технологічного/ виробничого процесу
    Оптимізує виробничий процес, визначає та усуває втрати в процесах, бере участь у впровадженні та подальшому аудиті рішень elan, контролює хід процесів всередині компанії та їх відповідність попереднім припущенням.
    27
    13700
    Фінансовий аналітик
    Бере участь у підготовці річного бюджету, створює прогнози та довгострокові плани та контролює їх виконання. Створює фінансові звіти та аналізує, контролює витрати, аналізує прибутковість продукції.
    26
    14000
    Системний адміністратор
    Керує ІТ-системою та відповідає за належну роботу систем підтримки управління підприємством.
    25
    14000
    Бізнес партнер з управління персоналом
    У співпраці з менеджерами даної компанії він гарантує, що метод управління командою підтримує реалізацію стратегічних цілей організації. Він не тільки розробляє стратегію управління працівниками, але й реалізує та контролює її.
    24
    14000
    Інженер вбудованого програмного забезпечення
    Розробка програмного забезпечення, програмування пристроїв на основі вбудованих процесорів, тестування та підтримка виробленого коду.
    23
    14100
    Конструктор
    Проектування нових та вдосконалення існуючих пристроїв, аналіз та оптимізація дизайнерських рішень з урахуванням виробничих витрат, функціональних можливостей технології та способу складання кінцевого продукту.
    22
    14300
    Головний енергетик
    Нагляд за належним функціонуванням води, пари, стічних вод, стисненого повітря та охолоджувальних приладів та установок, а також забезпечення експлуатаційної готовності цих приладів та установок. Оновлення кваліфікаційних вимог та періодичні випробування людей, які займаються реконструкцією та експлуатацією енергетичних приладів, доручення ремонтів приладів та обладнання зовнішнім компаніям.
    21
    14300
    Адміністратор сітки Lan/Wan
    Нагляд та постійне обслуговування мережевого обладнання, вжиття заходів для підтримання бажаного рівня безпеки, роботи та конфігурації систем моніторингу мережевих ресурсів, управління мережею LAN та WAN.
    20
    14500
    Спеціаліст із стратегічних закупівель
    Відповідальний за будівництво і здійснення закупівель послуг стратегії компанії, моніторинг ринку постачальників, створення альтернативних джерел поставок, проведення тендерів та переговорів з постачальниками.
    Вимоги: Вища освіта, досвід у сфері закупівель, знання асортименту закупівель, пов'язаних з галуззю та техніками закупівель та переговорів, навички спілкування.
    19
    14600
    Торговий представник
    Зустрічає клієнтів, пропонуючи продукти або послуги роботодавцю. Це надзвичайно мобільна професія, яка вимагає постійного контакту з клієнтом і переїзду з місця на місце. Торговий представник також бере участь у встановленні та підтримці ділових відносин.
    Вимоги: Доступність, оскільки робочий час торгового представника часто залежить від потреб клієнтів, комунікабельність та вміння встановлювати стосунки, стресостійкість, навички ведення переговорів та переконання.
    18
    15000
    Фахівець з контролю
    Контролює фінанси компанії - в т.ч. шляхом бухгалтерського контролю, перевірки фінансової звітності та відповідності витрат передбачуваному бюджету. Серед його завдань також оцінка ситуації на підприємстві та поради щодо зменшення витрат.
    Вимоги: Вища економічна освіта, бажано у галузі фінансів та бухгалтерії. Кілька років досвіду, накопиченого у фінансових установах, великі знання у галузі фінансового аналізу, міжнародні сертифікати фінансового управління.
    17
    15200
    Аналітик комп’ютерних систем
    Аналізує комп’ютерні системи та обладнання, необхідні для конкретних вимог компанії, та пропонує конкретні системні рішення. Він використовує документацію, підготовлену аналітиками баз даних та розробниками систем обробки інформації.
    Вимоги: Уміння співпрацювати з людьми, співпрацювати в команді та отримувати інформацію. Широкі знання ІТ-галузі.
    16
    15300
    Інженер з автоматики
    Займається технічним обслуговуванням та ремонтом машин, приладів, а також контрольно-вимірювальних приладів у підпорядкованій зоні, а також аналізом причин відмов та проведенням профілактичних заходів.
    Вимоги: Вища технічна освіта (автоматизація, електроніка або подібне), досвід роботи на промисловому заводі.
    15
    15500
    Представник Правління з питань систем управління якістю
    Представник повинен керувати якістю, звітувати перед вищим керівництвом про систему управління якістю, забезпечувати відповідність системи вимогам стандартів ISO 9001 та бути членом правління або вищого керівництва.
    Вимоги: Дуже добре знання ISO 9001 та принципів системи якості організації, управлінські навички, знання галузі.
    14
    15600
    Фахівець із закупівель
    Відповідальний за планування потреби в матеріалах на основі планів продажів і аналізу. Він займається пошуком постачальників та узгодженням умов доставки.
    Вимоги: університетська освіта, досвід роботи у відділі закупівель, навички спілкування та ведення переговорів.
    13
    16000
    Головний технолог
    Перевіряє виробничі проекти на відповідність польському законодавству та законодавству ЄС, а також на відповідність технологічним припущенням. Впроваджує та розробляє системи оцінки якості продукції, контролює процес проектування та впровадження нових продуктів для виробництва.
    Вимоги: Вища освіта з менеджменту якості, харчових технологій та суміжних питань, досвід роботи у галузі забезпечення якості продукції у виробничій компанії, знання конкретної технології (залежно від вимог роботодавця).
    12
    16100
    Інженер з розвитку постачальників
    Відповідальний за співпрацю з постачальниками з метою забезпечення належної якості поставок, відповідно до вимог роботодавця і підрядників. Проводить аудит у постачальників, керує процесом розгляду скарг.
    Вимоги: вища технічна освіта, досвід роботи на подібній посаді, практичні знання техніки вирішення проблем, досвід проведення аудитів та читання технічних креслень.
    11
    16500
    Спеціаліст з ощадливого виробництва
    Бережне виробництво означає усунення відходів та підвищення ефективності роботи. Спеціаліст у цій галузі шукає та впроваджує вдосконалення, що підвищать ефективність та зменшать витрати.
    Вимоги: вища освіта з управління виробництвом, досвід Lean Manufacturing, практичні знання інструментів "Lean".
    10
    17200
    Інженер з випробувань та перевірки
    Виконує випробування та перевірку електронних продуктів, вирішує проблеми з випробувальним обладнанням, дбає про якість та ефективність випробувань.
    Вимоги: Вища технічна освіта (бажано електроніка, механіка, мехатроніка, автоматика та робототехніка), досвід використання навичок програмування, досвід використання обладнання для тестування.
    9
    17700
    Фахівець з ключових рахунків
    Обов'язки цього фахівця: підтримка в реалізації бізнес - стратегії розвитку продажів з ключовими клієнтами, що представляють компанію в контактах з ними і участі в торгових переговорах.
    Вимоги: Вища освіта: бажані економічні та комерційні факультети, комунікативні та міжособистісні навички, знання методів прямих продажів, навички аналітичного мислення, знання основ торгової математики.
    8
    17900
    Аналітик з продажу
    Розрахування та врегулювання наслідків продажів. Готує та врегулює комерційні контракти, готує звіти та аналізи продажів, готує бюджет.
    Вимоги: Вища освіта у галузі фінансів чи економіки, аналітичні навички, знання інструментів MS Excel та англійської мови.
    7
    18200
    Фахівець з управління ERP-системами
    Повинен контролювати розробку та ефективну роботу системи ERP, вона охоплює всі процеси виробництва та розподілу в компанії.
    Вимоги: вища освіта в галузі ІТ, дуже добре знання SQL та реляційних баз даних, знання технологій програмування, вміння аналітично мислити та ефективно вирішувати проблеми.
    6
    18200
    Інженер з виробництва
    Відповідальний за конструювання компонентів та виробів, співпрацю з виробниками та конструкторами. В рамках своїх обов’язків він повинен контролювати проект (від розробки концепції до впровадження до виробництва) та створювати прототип продукту.
    Вимоги: ступінь магістра інженера або інженера-механіка, знання інженерних теорій та принципів проектування механічних пристроїв, креативність у вирішенні інженерних завдань, дуже добре знання англійської мови.
    5
    18500
    Торговий представник технічної галузі
    Він займається професійним консультуванням для клієнтів з виробничого та промислового сектору та залученням нових клієнтів. Готує комерційні пропозиції та веде переговори.
    Вимоги: Технічна освіта, знання англійської мови, легкі контакти, водійські права.
    4
    19500
    Програміст
    Завдання програмістів включають: створення комп’ютерних програм та додатків з використанням мов програмування, а також їх тестування та вдосконалення.
    Вимоги: В ІТ-галузі конкретні навички набагато більше, ніж освіта, і багато програмістів так звані самоучка. Першим кроком до цієї професії повинен стати вибір мови програмування (найпопулярнішою є Java, C, C ++ та Python). Ви також можете навчитися основам професії на спеціальному курсі.
    3
    19500
    Консультант SAP
    Надає консультаційні послуги в області SAP, тобто як частина однієї з найпопулярніших та відомих інтегрованих ІТ-систем. Консультант може займатися виробництвом, логістикою, управлінням персоналом, а також впровадженням ІТ-системи компанії.
    Вимоги: Поглиблене знання багаторівневих проектів та мереж SAP та добре розуміння процесів потоку проектів. Відмінні знання англійської мови та ступінь бакалавра або магістра в галузі інформатики або фінансів. Корисним буде досвід роботи в міжнародних компаніях та розуміння технічних питань з точки зору замовника.
    2
    20000
    Головний механік
    Головний механік необхідний у кожній виробничій компанії, де він відповідає за безперервну та безвідмовну роботу підприємства, включаючи технічний стан активів компанії.
    Вимоги: Він повинен мати вищу технічну освіту та досвід роботи у відділі технічного обслуговування виробничої компанії. Плюс чинні кваліфікаційні сертифікати.
    1
    21300
    Юристконсульт
    Він надає юридичну допомогу та представляє клієнтів перед судами та офісами. Він займається адміністративними, економічними, трудовими, цивільними та сімейними справами. До його обов’язків входить підготовка заяв, юридичних висновків, проектів договорів та інших документів в рамках поточної діяльності юридичної фірми.
    Вимоги: Юридичні студії, стажування юрисконсульта та складання іспиту юрисконсульта. Консультант також повинен мати повну правоздатність та користуватися повними публічними правами. Адвокатську експертизу, без необхідності навчання, можуть здавати, серед іншого: доктори юридичних наук або люди з декількома роками юридичного досвіду (наприклад, вони були помічником судді протягом п’яти років).

    Методологія

    У рейтингу використоно дані "Звіту про зарплату Sedlak & Sedlak 2019". Звіт охоплює понад 260 000 працівники 723 компаній. Дані збираються від компаній, що беруть участь у дослідженні, і згодом аналізуються відповідно до методології Sedlak & Sedlak. Усі наведені суми - це валові суми на місяць за трудовим договором. Наведена сума винагороди - це так звана верхня полиця (9. decyl). Це означає, що 10 відсотків. які займають цю посаду заробляють більше, ніж ця сума, і 90 відсотків. людей - менше цієї суми. 

    👉Є запитання? Заповнюй заявку на безкоштовну консультацію 🔽

    ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ