Увага! Сертифікація із польської мови-2017 в УКРАЇНІ

    Дата публікації: 1 червня 2017 р.

    Тестування із польської мови для вступників до ВНЗ Польщі

    Проект ОСВІТА БЕЗ КОРДОНІВ разом із Міжнародним спеціалізованим сертифікаційним мовним центром при Університеті Економіки (м. Бидгощ) проводять тестування із польської мови для вступників до ВНЗ Польщі з 5-10 липня 2018 року в українських представництвах Проекту «Освіта без кордонів».

    З кожним роком  ВНЗ РП збільшують вимоги до рівня знання польської мови для іноземних студентів.  Якщо кілька років тому можна було розраховувати на поблажливе ставлення з боку поляків до іноземців, зокрема з України, то сьогодні мова вже йде не про кількість, а про якість.

    Як відомо, кожний ВНЗ перед початком навчанням проводить тестування  з польської мови для іноземних студентів. І якщо, ще два роки тому, рівень А1 чи А2 дозоляв приступити до навчального процесу, при умові, що дана особа протягом року буде відвідувати мовні курси і, таким чином, за рік підніме свій рівень до В1 чи В2, то в минулому році кілька наших ВНЗ-партнерів навіть не допустили до навчання українців, які мали рівень А1-А2.

    В цьому році умови ще жорсткіші: маєш при вступі вже мати рівень польської мови В1, а в деяких ВНЗ – В2, інакше ВНЗ не допустить до навчання!!!

    Для того, щоб мінімізувати ризик невдалої здачі мовного іспиту у ВНЗ перед початком навчання, ми пропонуємо нашим клієнтам пройти таке тестування в УКРАЇНІ з 25-30 липня, яке проводитимуть незалежні фахівеці з Польщі.  По завершенню тестування, учасники отримають сертифікат, який визнається у наших ВНЗ-партнерах і звільняє від іспиту з польської мови перед початком навчання! 

    Щодо сертифікатів 2017 - цього року видаватимуться  сертифікати за новим зразком! На ньому не буде вказуватися загальний рівень, а буде розписано на якому рівні розвинені мовні компетенції  (читання, аудіювання, письмо, розмовна мова, граматика) - на прикладі міжнародного сертифікату TELC. 

    До речі, усі сертифікати, отримані при проходженні курсів чи іншого навчання польської мови в Україні (незалежно від організації, що їх видала) не позбавляють від мовного іспиту у ВНЗ РП перед початком навчального процесу.  

    Іспит проходить за pеєстрацією, яку попередньо проводять менеджери Проекту «Освіта без кордонів». Перед початком іспиту Вам слід буде показати паспорт, щоб підтвердити особу, яка буде проходити іспит.

    Дата іспиту:

    23 липня 2017 р. - місто РІВНЕ

    24 липня 2017 р. – місто ВІННИЦЯ

    25 липня 2017 р. - місто КРИВИЙ РІГ

    26 липня 2017 р. – місто ПОЛТАВА

    28 липня 2016 р. – місто КИЇВ

    Реєстрація учасників: з 9.30 - 10.00

    Початок  іспиту: в 10:00 годин

    При собі обов'язково потрібно мати документ:

    • закордонний паспорт
    • чи проїзний документ дитини для виїзду за кордон;
    • чи український паспорт.

    КОЛИ ЩЕ ПОТРІБЕН СЕРТИФІКАТ?

    Сертифікат – це документ, який засвідчує знання польської мови.

    Він необхідний у разі:

    • Клопотання про польське громадянство (Сертифікат на рівні B1),
    • Працевлаштування іноземців у системі охорони здоров’я (на рівні B1) або на цивільній службі (на рівні B2),
    • Ведення в Польщі діяльності у сфері нерухомості (на рівні C2).
    • У деяких випадках наявність Сертифікату можуть вимагати від працівника-іноземця в міжнародних фірмах, в органах державної влади, в навчальних закладах, у закордонних банках, у страхових фірмах.