Визнання діяльності CEASC на державному рівні!

    Дата публікації: 4 березня 2013 р.

    За сприяння Фундації "Central European Academy Studies and Certification" (CEASC) (Польща), Університету Інформатики та Мистецтв (WSIiU) та Центру європейських фондів (BFE) (м. Лодзь, Польща) в період з 24 лютого по 2 березня 2013 року у м. Лодзь успішно пройшло стажування  викладачів вищих навчальних закладів України під назвою "Сучасний університет - проектний підхід до організації роботи відповідно до положень європейських кваліфікаційних рамок".

    Протягом стажування учасниками було розглянуто низку питань:

    • трирівнева система вищої освіти і кваліфікаційні рівні європейського освітнього простору. Їх порівняльний аналіз з українськими відповідниками. Рівні та засади визнання українських освітніх документів у європейському освітньому просторі;
    •  проектний підхід в організації навчального процесу в європейських університетах;
    • формування навчальних планів із застосуванням проектного підходу;
    • практична реалізація в рамках організації навчального процесу, принципу мобільності студентів і викладачів через використання спеціалізованих фондів ЄС, призначених для фінансування компоненту мобільності;
    • робота над власними обмінними, навчальними та дослідницькими проектами, фінансованими з джерел ЄС (приклади, досвід, вимоги до учасників подібних проектів).

    В останній день стажування в Уряді Лодзького воєводства відбулася урочиста зустріч української делегації та канцлера WSIіU Анєлі Беднарек з лодзьким воєводою Йолантою Хелмінською, де кожному учаснику було вручено сертифікат - диплом про проходження закордонного стажування, а Пані воєводі подаровано Герб Лодзького Воєводства виготовлений із українського бурштину.

    Микола Смолінський - президент Фундації "Central European Academy Studies and Certification", особисто отримав від Пані воєводи Йоланти Хельмінської подяку за вагомий внесок в розвиток європейської інтеграції!!!