Система освіти КАНАДИ

    Дата публікації: 3 травня 2018 р.

    Ми з радістю, хочемо вам сьогодні представити інформацію про систему освіти КАНАДИ.

    Наші спеціалісти склали спеціальну табличку, де у систематизованій формі подані основні дані щодо  освітніх рівнів, назв закладів та термінів навчання.

    Система освіти КАНАДИ

    освіта є
    освітній рівень
    назва закладу
    з якого віку
    необов’язкова
    дошкільна освіта
    дитячий садок
    від 3 - 6 років
    обов’язкова
    школа
    початкова школа з 1-6 класи
    середня школа з 7-12 класи
    від 6 – 12 років
    від 13 – 18 років
    необов’язкова
    вища освіта
    коледж
    університет (бакалавр)
    університет (магістр)
    докторантура
    від 18 - 20 років
    від 18 - 21 років
    від 21 - 22 років
    вік не обмежений


    Вищу освіту в Канаді можна отримати в коледжах або університетах.

    В коледжах отримують спеціальність і ця освіта носить практичний характер, а в університетах отримують науковий ступінь, бо ця освіта носить академічний характер. Вища освіта представлена державними і приватними закладами, усі вони є платними, як для самих громадян країни, так і для іноземців.

    Коледж. Навчання в коледжах дуже популярне, хоч і не дає наукового ступеня.  В коледжах існують безліч програм, тривалість навчання в них від 1 до 3 років, залежно від обраної програми. Є спеціальні програми, які відразу включають навчання і роботу. По закінченню видають спеціальний сертифікат чи диплом про отриману спеціальність. На ринку праці випускники коледжу часто цінуються вище, ніж університету, бо мають кращу практичну підготовку.

    Університет. В університеті після 3 років навчання надають ступінь бакалавра, тоді за 1-2 роки – магістра, і ще через 4 роки можна стати доктором наук. Розклад занять гнучкий і за часом навчання, і за набором предметів. Студент може навчатися зразу на двох спеціальностях і не робити перерву на канікули.

    Вищу освіту здобувають з чіткою прагматичною метою – отримати роботу. Відповідно вся система тісно пов'язана з ринком праці, моніторингом потрібних спеціальностей. Зміни в програмі та впровадження нових напрямів відбуваються часто й мобільно. Немало часу в навчальному процесі відведено на стажування, причому воно буває оплачуваним. Діє безліч корпоративних програм, за якими корпорації ще на першому курсі починають співпрацю зі своїм майбутнім працівником. Через таку прагматичність багато студентів припиняють навчання, отримавши ступінь бакалавра. Якщо людина не планує викладати й будувати наукову кар'єру, немає сенсу витрачати час на отримання магістерського ступеня. Під час прийому на роботу зависокий науковий ступінь може навіть насторожити роботодавця.

    P.S. Хочемо повідомити, що проект ОБК заключив угоду про співпрацю з державним Mohawk College у місті Гамільтон. І зовсім скоро ви зможе стати студентом цього закладу!