Весняний промо-тур завершено! Підбиваємо підсумки, ділимося враженнями.

    Дата публікації: 29 квітня 2015 р.

    «Світ відкритий для тебе» - під таким лозунгом завершився спільний українсько-польський візит найбільшими містами України.

    Останнім часом відслідковується позитивна динаміка зростання кількості українців, які навчаються у польських вищих навчальних закладах. Лише за останній рік, за даними освітньої фундації «Perspektywy», дана цифра зросла на 8,2 тис. і наразі становить 23,3 тис. осіб.

    Надзвичайно приємно, що наш Проект теж має безпосереднє відношення до цього процесу. Адже завдяки нам більше 2 000 студентів нині успішно здобувають освіту в Європі.

    Цьогорічний  весняний промо-тур, який мав на меті познайомити українців із можливостями навчання в Польщі, ми організували спільно з нашими друзями, а саме: Університетом Економіки у м. Бидґощ та Вищою Школою Інформатики та Мистецтв у м. Лоздь.

    Спершу ми завітали до гостинного міста Комсомольська.  20 квітня нас привітно приймав Комсомольський НВК ім. Л. І. Бугаєвської, який розташований в мальовничому куточку міста на річці Дніпро. На зустріч було запрошено старшокласників із усіх шкіл міста. Захід було організовано на дуже високому рівні за сприяння директора школи, Тузікової Алли Миколаївни та місцевого відділу освіти, а також завдяки керівнику Проекту в Полтаві та області – Катаєвій Олені та освітньому консультанту із Комсомольська Капоріній Ользі.

    Особливий інтерес викликала презентація Університету Економіки, який представили уповноважений з питань співпраці зі Східною Європою та професор WSG Цезарій Кошчєляк, а також студенти WSG, Віталій Максак та Анастасія Яровенко. Вони поділилися власним досвідом навчання, проживання, проведення дозвілля  в Польщі та познайомили присутніх із освітньою пропозицією, а також програмами практик та стажувань, які є доступними для українців в ході навчання в Університеті Економіки.

    Керівник Проекту ОБК в Полтаві та області - Катаєва Олена Степанівна

    Студенти WSG - Максак Віталій та Анастасія Яровенко

    Під час презентації у Комсомольському НВК ім. Л. І. Бугаєвської

    Ранок наступного дня розпочався вже у Полтаві, у затишному Полтавському авторизованому офісі, із зустрічі із директором Департаменту освіти і науки ПОДА, Євгенієм Ленським. Було обговорено низку питань, пов’язаних із налагодженням співпраці між Україною та Польщею у сфері освіти.

    Для проведення презентації, перед нами ласкаво відкрила свої двері, одна з найстаріших шкіл Полтави, Гімназія №6. Нас приємно вразила величезна кількість зацікавлених в отриманні якісної європейської освіти. На зустрічі були присутні як діти, так і їхні батьки. Презентація мала динамічний характер, а після її завершення наша делегація отримала силу-силенну конкретних запитань стосовно організації виїзду на навчання за кордон.  

    Коротко про головне з нашого візиту до Полтави можна переглянути за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=Uppvo_NQSHo&feature=youtu.be

    Далі ми попрямували до нашої столиці. Тут, у стінах Гімназії «Київська Русь», ми  зустрілися із учнями 9-х, 10-х та 11-х класів. Презентацію було організовано за підтримки директора гімназії Багаліки Юлії Олександрівни, а також завдяки плідній роботі керівників Київського авторизованого офісу Проекту «Освіта без кордонів», Становської Тетяни Володимирівни, Становського Володимира Івановича та Копиці Олени Володимирівни.

    Весело та по-новому про навчання у Вищій Школі Інформатики та Мистецтв, розповів її проректор, Томаш Яняк. Зокрема, він подав реальні приклади працевлаштування студентів їхнього університету, чим викликав неабиякий інтерес серед глядачів, а також розповів про матеріально-технічне забезпечення та можливості проходження практик для студентів напрямку Інформатика і Косметологія.

    Директор Проекту "Освіта без кордонів" Вікторія Смолінська

    Проректор WSIU, Tomasz Janiak, презентує свій університет

    Дружній колектив Проекту ОБК та директор гімназії "Київська Русь", Багаліка Юлія Олександрівна

    Останнім містом, яке приймало нас в рамках промо-туру, стала Вінниця. Керівниками офісу, Базалійською Віолеттою та Мельничук Валентиною та директором Вінницького Торговельно-Економічного Коледжу, Балицькою Валентиною Євгеніївною, нам було організовано надзвичайно теплий прийом. Дуже уважно студенти коледжу слухали презентацію Проекту «Освіта без кордонів», де розглядалася система вищої освіти Польщі, переваги навчання за кордоном, а також особливості процедури вступу до польських вишів. Проте справжньою родзинкою зустрічі були виступи наших польських гостей, які не лише презентували свої навчальні заклади, але й захоплююче розповідали про ті цікавинки, які є в Бидґощі та Лодзі, тобто в містах, де розташовані їхні університети.

    В офісі Проекту ОБК у Вінниці

    Студенти WSG

    Проректор WSIU Tomasz Janiak та керівник відділу консультування Проекту ОБК Наталія Литвинець

    Керівники Проекту ОБК у Вінниці Базалійська Віолетта та Мельничук Валентина

    По завершенню презентації

    В черговий раз ми переконалися в доцільності проведення таких інформаційних проектів, які дають можливість дізнатися про освітні програми та умови навчання з «перших вуст». Щиро вдячні величезній команді людей, які посприяли та допомогли нам в організації візиту.

    З нетерпінням будемо чекати наступних зустрічей:-)