Вибирай інформатику і матимеш роботу!

    Дата публікації: 15 січня 2015 р.

    Дуже цікава стаття вийшла у газеті "Wyborczа-Łódź" (Польща) за 12 січня 2015 року. Навіть її назва говорить сама за себе. Нижче подаємо скорочений зміст цієї статті у перекладі.

    Обрали інформатику? Вам не варто турбуватися з приводу працевлаштування.

    У Лодзі є люди, які сплять спокійно. Вони не бояться, що прийде їх шеф і скаже: «Вибачте, але у мене немає для вас роботи». Зрештою, навіть, якби прийшов, вони особливо цим не переймаються, адже, без зусиль зможуть знайти нову.
    Це люди, які живуть у світі, невідомому для інших професійних груп.

    Коли вони надсилають резюме на електронну пошту, то відповідь отримують того самого дня. Пошук роботи не тягнеться місяцями, вони не перебувають у стані невизначеності і не змушені ретельно готуватися до кожної співбесіди. Роботодавці пропонують їм гідну заробітну плату, набагато вищу, ніж та на яку можуть розраховувати люди із відповідним рівнем знань, але в інших сферах. Ще під час навчання ІТ-компанії забирають їх «з руками й ногами», пропонуючи оплачувані практики, стажування, організовуючи безкоштовні навчальні курси.

    Отримавши роботу, такі люди відчувають, що вона мають важливе значення для фірми. Роботодавці додатково оплачують їм курси з вивчення іноземних мов, підвищення кваліфікації і навіть хобі. Ви любите Їздити верхи? Оплатять. Ви б хотіли зайнятися пивоварінням? Докинуть грошенят до купівлі відповідного обладнання. Ви є меломаном? Куплять квитки на концерт. Полюбляєте вітрильний спорт? Орендують яхту.
    Про кого йде мова? Звичайно, про інформатиків.

    Ваші керівники не орендують вам яхт? Після огляду бонусів, якими спокушають співробітників ІТ-компанії, можна задати собі запитання: чому я не пішов на інформатику? Кілька років тому складно було передбачити, що саме так буде розвиватися ринок праці. Але сьогодні? Вже декілька років засоби масової інформації сурмлять: «Після закінчення інформатики безробіття немає». І що? У цій галузі фахівців весь час не вистачає. По всій Польщі, не лише в Лодзі.

    ІТ-компанії в Лодзі розвиваються дуже швидко. Найбільша з них нараховує тисячу працівників. Окрім тих фірм, які існують багато років, постійно з’являються нові. Тому на відміну від інших великих польських міст у Лодзі конкуренція на ринку праці не є такою жорсткою, як, наприклад, у Кракові чи Вроцлаві. Але лодзькі фірми могли б розвиватися значно швидше, якби мали необмежений доступ до висококваліфікованих кадрів.

    «Газета Виборча» у співпраці з інформаційно-телекомунікаційним кластером оголошує акцію «Напрямок ІКТ – люблю, вивчаю, працюю» Протягом пів року кожного понеділка газета писатиме про те, чим займаються лодзькі ІТ-компанії. А роблять вони дійсно дивовижні речі. Мало хто знає, що багато інтернет-ресурсів та додатків, якими ми користуємося щодня, розроблено саме в Лодзі. Розробниками сайтів найбільших фірм і банків, також є люди, які працюють у нашому місті. Ми покажемо вам, ким вони є та які цікаві захоплення мають. Ви переконаєтеся, що вони повністю не відповідають стереотипові програміста.

    Ви побачите умови їх праці. Гамаки в кухні, стіни у фотошпалерах з зображенням екзотичних країн, крісла-гойдалки та вище згадані кімнати відпочинку. Ми покажемо вам, куди можна поїхати, працюючи в ІТ-компанії в Лодзі. Більшість з них мають клієнтів за кордоном. Одні – мають свої головні офіси у Швеції, Німеччині, або Франції. Інші – на Кайманових островах, Багамах чи в Камбоджі.

    Напишемо також, що потрібно робити, щоб отримати роботу в такій компанії. Чи потрібно бути орлом з математики? На якому рівні володіти іноземними мовами? Чи необхідно мати диплом інформатика? Можливо досить пройти курси, перекваліфікуватися? Про це все вже наступного понеділка...

    P.S. Ми теж уважно слідкуватимемо за цією підбіркою статей. І звичайно найцікавіше повідомлятимемо вам!:)