5 професій, що не втрать позиції у майбутньому!

    Дата публікації: 22 листопада 2018 р.

    Актуальні професії майбутнього!


    Навіть у технологічно прогресивному, насиченому безліччю можливостями до автоматизації праці суспільстві на вагу золота – креативні здібності. Їх важко звести до єдиного алгоритму, формули, методики, шаблону. Попит на креатив і нестандратне мислення зростає, а разом з ним і потребах у креативних профі:)

    Затребуваність професії у найближчі 20 років – критерій, який необхідно врахувати при виборі навчальної спеціальності. Адже попит серед роботодавців визначить і рівень можливостей для професійної реалізації, і дохід, на який зможе розраховувати студент після випуску.

    Збережіть, щоб не загубити, нашу підбірку професійних напрямів, які будуть актуальні і в 2025, і в 2050 році, навіть якщо справдяться прогнози щодо масштабної роботизації та використання штучного інтелекту.

    І головне, всі вони доступні у ВНЗ Польщі.

    1. Продажі та маркетинг. Якими б вражаючими не були можливості роботів, та увімкнути умовний пульт управління цільовою аудиторією та змусити її придбати саме ваш товар, їм не втямки. На це здатна людина. Якщо є бажання розібратися у тонкощах маркетингового аналізу та пізнати мистецтво продажів, welcome до Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві на навчання за напрямом «Управління».
    2. Управління людським капіталом. Налагодити співіснування великого колективу – це ще той виклик. Тому HR- відділи у різних форматах працюватимуть ще не одне десятиліття. Кому цікаві системи гармонізації роботи працівників та уміння підтримувати високий рівень мотивації колективу, знайдуть себе, обравши спеціалізацію «Управління людськими ресурсами» у Лодзькому університеті.
    3. Створення програмного забезпечення та баз даних. Уже сьогодні половина людства і кроку не зробить без big data. Справжня земля обітована для майбутніх айтішників – це Польсько-японська академія комп'ютерних технологій у Варшаві. Зацікавлених у програмуванні захопить вибір можливостей факультету інформатики: все про обробку даних, створення баз даних, інтелектуальні системи інженерії знань, створення додатків тощо.
    4. Креативна індустрія. Не втрачають актуальності та навіть збільшують її креативні професії, в першу чергу, дизайнери, задіяні у різноманітних сегментах творення: від моделювання одягу до втілення багаторівневого промислового дизайну. Світ вже прийшов до розуміння, що дизайн здатен змінювати якість життя. Таких от «проектувальників майбутнього» з розвинутим креативним мисленням та сучасними гуманітарними знаннями готують у Міжнародному університеті дизайну у Познані.
    5. Фахівці з охорони навколишнього середовища. Скінченність природних ресурсів та наслідки кліматичних змін уже сьогодні вимагають від людей трансформації своєї діяльності задля збереження планети. Серед іншого – спонукають до активних пошуків екологічних джерел енергії. Відповіді шукають (і знаходять) студенти Гірничо-металургійної академії у Кракові на факультеті геології, геофізики та охорони середовища.

    Шукаєте креативну спеціальність у польських університетах? Пишіть нам! Або скористайтесь опцією фільтру на нашому оновленому сайті і розшукуйте найкрутіші варіанти самостійно:)

    БЕЗКОШТОВНА КОНСУЛЬТАЦІЯ