Гламуризація культури

    Дата публікації: 15 березня 2013 р.

    Людська краса – це те, що притягує людей один до одного. Гарно виглядати хоче кожна людина незалежно від того, який статус у суспільстві вона має. Краса є категорією естетики і неодмінно впливає на сприйняття світу людини.

    Останнім часом все популярнішою стає тенденція до поголовної гламуризації культури, яка накладає свій відтінок, в прямому і переносному значенні, на людей, тому це поняття набуває все більш актуального і, в першу чергу, комерційного значення (надаючи ті чи інші косметичні послуги, можна заробляти хороші гроші).

    Як каже нам Вікіпедія, Косметологія - наука про естетичні проблеми організму людини, їх етіології, проявах і методах корекції, також - набір методик, спрямованих на корекцію естетичних проблем зовнішності людини і базується на досягненнях дерматології, фізіотерапії, відновної медицини, косметичної хімії, а в останні роки і на досягненнях ортопедії.
    Косметологія - галузь, яка активно розвивається і швидко освоює відкриття і винаходи створенні іншими науковими дисциплінами, що вивчають людину.

    В Європі давно зрозуміли, що людина, яка працює над зовнішністю другої людини повинна бути не тільки сертифікована (кимось чи чимось), а й мати відповідну вищу освіту визнану відповідними державними регулюючими і контролюючими органами (зазвичай на рівні Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я).

    Польща, як європейська країна має ряд ВНЗ, які пропонують навчання на спеціальності «Косметологія». Одним із таких ВНЗ є Вища Школа Суспільно-Природничих Наук ім. Вінцента Поля, м. Люблін (WSSP). Учасниця Проекту «Освіта без кордонів» Катерина Нагорнюк, яка навчається на спеціальності «Косметологія» у WSSP люб’язно надала нам фотографії своїх занять. Заняття є цікавими, а головне практичними і пізнавальними.