Польські ВНЗ висувають жорсткіші вимоги до рівня володіння польською мовою для іноземців

    Дата публікації: 11 березня 2013 р.

    З кожним роком кількість іноземних студентів (в тому числі і українців) у Польщі збільшується, що відповідно не може не впливати на культурне, соціальне, політичне та інші сфери життя поляків.

    Польські ВНЗ, які є активними учасниками громадського життя, прагнуть і хочуть бачити в своїх рядах свідому і розумну молодь, незалежно від того чи це українець, росіянин чи поляк. Відповідно ВНЗ і є відповідальними за людей, яких вони випускають. Це є показником їх престижності та створює їм імідж, який нині дорого коштує.

    З огляду на це, польські ВНЗ збільшують мовні вимоги до іноземців. Офіційні підтвердження було отримано від двох ВНЗ-партнерів (Краківської Академії ім. А.Ф. Моджевського та Університету Лазарського у м. Варшаві).

    Умовою вступу до Краківської Академії ім. А.Ф.Моджевського є володіння польською мовою на рівні В1. Всім, хто має сертифікат нижчого рівня, буде відмовлено у навчанні (на підставі розпорядження міністра стосовно вступу іноземців).

    Ще вимогливішою до абітурієнтів з України буде приймальна комісія Університету Лазарського у м. Варшава. Для навчання на польськомовній програмі необхідно володіти мовою на рівні В2, а не В1 як це було раніше.

    Проект «Освіта без кордонів» нагадує усім майбутнім абітурієнтам про сумлінне та старанне вивчення польської мови. Навчання незабаром!