ZERÓWKA - нульовий рік майбутніх студентів

    Дата публікації: 6 жовтня 2021 р.

    Багато охочих вчитися у польських вишах не завжди мають потрібний рівень мови, на якому можливе навчання (польської чи англійської). Щоб це не стало завадою для отримання омріяного диплому, деякі університети пропонують річний курс вивчення  мови.

    Такий річний курс отримав неофіційну назву "Zerówka", тобто нульовий рік майбутніх студентів.

    ПОЛЬСЬКА МОВА

    Річний підготовчий курс польської мови призначений насамперед для кандидатів з-за кордону, які починають вивчати польську мову та культуру з нуля або продовжують вчити її з певного рівня і хочуть інтенсивно навчатися. Адже курс, за звичай, охоплює понад 900 годин навчання.

    Крім того, часто пропонують більш розширені курси, де вивчають професійну термінологію, яка знадобиться при навчанні на конкретній спеціальності.

    Вартість польськомовної зерувки становить від 1400 до 3000 євро за рік навчання. Деякі вузи надають до 30% знижки власникам карти поляка. Оплачується одним платежем перед початком навчання.

    Курс закінчується іспитом, що підтверджує знання польської мови на освоєному рівні.
    Учасники отримують сертифікати про проходження курсу.

    Після його завершення майбутні студенти можуть навчатися у будь-якому польському ВНЗ. Крім того, студенти розуміють письмові тексти та усні заяви, вміють спілкуватися у повсякденних ситуаціях, можуть вести бесіду та брати участь у дискусіях.

    АНГЛІЙСЬКА МОВА

    Річний курс вивчення англійської мови розрахований в основному на іноземців, які не мають потрібного рівня В2, тому нульовий навчальний рік вони присвячують вивченню англійської мови.

    Курс призначений для підготовки студентів до навчання англійською мовою. Під час курсу розвиваються всі мовні навички, такі як: розуміння аудіювання, розуміння читання, граматична правильність, усне мовлення та письмо. Частина курсу призначена для того, щоб навчити студентів користуватися англійською мовою в повсякденних життєвих ситуаціях. В другій частині  поступово вводяться словниковий запас та термінологія, що стосуються галузі навчання - необхідної для розуміння лекцій та активної участі у заняттях.

    Основний акцент робиться на набутті навичок правильного вираження та розуміння текстів, включаючи прості академічні тексти, як почуті, так і прочитані. Існують також вправи з письмових навичок та редагування коротких письмових висловлювань різного роду.

    Вартість англійської зерувки від 3500 до 4000 євро за рік навчання. Оплачується одним платежем перед початком навчання.

    Курс закінчується тестом, проведеним в університеті, або складанням міжнародного іспиту в одному з екзаменаційних центрів Польщі.

    ПІДСУМКИ

    Zerówka  - річний підготовчий курс вивчення польської чи англійської мови. Це чудовий досвід адаптації у новій країні, пізнання особливостей культури та побуту.

    Вартість зерувки варіюється від 1400 до 4000 євро, залежно від мови вичення та місця проведення.

    Курс навчання починається, так само як і навчання в університетах - з 1 жовтня і триває до 30 червня. Zerówka складається з двох семестрів, заняття проходять щодня з понеділка по п'ятницю. 

    По закінченню учні складають іспит та отримують сертифікат.

    ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ