Зимова школа польської мови та культури у м. Краків-2016

    Дата публікації: 17 листопада 2015 р.

    Проект «Освіта без кордонів» спільно з Школою Польської Мови «Makilen» (makilen.pl) представляють зимову школу польської мови та культури у м. Краків.

    Цільова група: Проект адресований, в першу чергу для осіб, які планують отримати вищу освіту в Польщі (ступінь бакалавра, магістра), а також для активної та цілеспрямованої молоді, яка хоче з користю провести зимові канікули, пізнати культуру, традиції та звички близької по ментальності нам держави. Для людей, які хочуть завести нових друзів або просто гарно провести час. І все це буде проходити у найбільшому туристичному і культурному місті Польщі – Кракові.

    Термін проведення: 14 днів (10 – 23 січня 2016 року), м. Краків, Республіка Польща.

    Вартість участі: 200 євро + 2000 польських злотих.

    Для участі у зимовій мовній школі Вам потрібно заповнити анкету:

    У вартість проекту входить:

    • 60 годин вивчення польської мови (розвиток усного мовлення, формування фонетичних навичок, граматика, знайомство із польською культурою, а також додаткові тренінги та інтелектуальні розвиваючі ігри).
    • Підручники та всі роздаткові матеріали, що використовуються під час навчання.
    • Початкове діагностичне тестування для виявлення рівня мови кожного студента.
    • Кінцеве тестування студентів + сертифікат із рівнем володіння мови.
    • Всі викладачі - носії мови із відповідною професійною освітою. Більше того, всі викладачі, які працюють в «Makilen» закінчили магістратуру Ягелонського Університету за спеціальністю «Польська філологія». Кожен викладач має мінімум 15 років досвіду викладання польської мови для іноземців.
    • Семінари з культурознавства. Заняття спрямовані на вивчення польських звичаїв та традицій.
    • Проїзд комфортабельним автобусом за маршрутом Рівне-Краків-Рівне.
    • Проживання у студентському гуртожитку з блочною системою (по дві 2-особових кімнати в блоці). Кожен блок має власну ванну кімнату та невеликий кухонний куточок з холодильником та електрочайником. Більша кухня знаходиться на поверсі. Безкоштовний доступ до Інтернету. У гуртожитку також є пральня та буфет.
    • Харчування – обіди (10 обідів). Всі охочі можуть замовити сніданки у формі шведського столу (10 злотих/день) у гуртожитку. Вечерю можна замовити в кафе біля гуртожитку (середня вартість вечері 13-15 злотих/особа). У вихідні дні учасники харчуються за власний рахунок. У гуртожитку є повністю обладнана кухня, а в кімнатах – кухонний куточок, тому найдешевше – це самостійно готувати сніданки та вечері.
    • Картка мобільного оператора Польщі.
    • Медичне страхування.
    • Візова підтримка (без врахування візового та консульського збору).
    • Присутність куратора групи протягом всієї програми мовної школи.
    • Проїзні білети на громадський транспорт Кракова.

    У вартість участі також входить надзвичайно насичена культурна програма, яка поділяється на три блоки:

    Відвідування визначних місць Кракова:

    1. Соляна шахта у місті Велічка (Kopalnia Soli w Wieliczce) - один із найвідоміших та найбільш відвідуваний туристичний об’єкт в Польщі, внесений до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.
    2. Краківський підземний туристичний шлях (Krakowska Podziemna Trasa Turystyczna) - туристичний маршрут підземеллями Головного Ринку, який веде вздовж середньовічних пам’яток – демонструючи у сучасний, інтерактивний спосіб – історію, побут та розвиток міста на перетині століть.
    3. Музей міської інженерії (Muzeum Inżynierii Miejskiej) - музей демонструє експонати, пов’язані з розвитком техніки, моторизації та громадського транспорту (велика колекція автомобілів).
    4. Музей польської авіації (Muzeum Lotnictwa Polskiego) - музей демонструє експонати, пов’язані з розвитком авіації Польщі. Кількість виставлених літаків перевищує 200 екземплярів.
    5. Фабрика виробництва цукерок у Кракові (Manufaktura Cukierków, Kraków) – студенти можуть побачити як створюються цукерки традиційним способом без використання будь якої техніки, а також спробувати щось солоденьке :)

    Екскурсії:

    1. Ринок - Старе Місто – Вавель (Rynek – Stare Miasto – Wawel) - прогулянка Королівським трактом, знайомство з найважливішими туристичними об’єктами міста.
    2. Кажімєж (Kazimierz) - екскурсія старовинним єврейським районом Кракова – Кажімєжем. До речі, в цьому районі знімався оскароносний фільм режисера Стівена Спілберга - «Список Шиндлера».
    3. Колегіум Маюса Ягелонського Університету (Collegium Maius Uniwersytetu Jagiellońskiego) – екскурсія найстарішим колегіумом Польщі, який був першим корпусом Ягелонського Університету.

    Розваги:

    1. Аквапарк (Park Wodny) - у розпорядженні відвідувачів 3 басейни з різними атракціями, такими, як: водні масажні струмені, водні гірки, «басейн з хвилями» (розвага, що імітує справжні морські хвилі), дика річка, джакузі з соляною водою.
    2. Лазерний пейнтбол (Laserowy paintball) – сучасний різновид класичної гри в пейнтбол. Поєднання спорту та удосконаленої техніки. Учасники відчувають себе в ролі героїв комп’ютерної гри.

    У вартість участі не входить: візовий та консульський збори, виготовлення довіреності від батьків на опікуна, проїзд до м. Рівного, сніданки та вечері.

    Контактна особа: Максим Коротчук - +380984776004, e-mail: polski.obk@gmail.com, skype: PROEKTOBK