Як планує змінитися вища освіта на прикладі UJ

    Дата публікації: 5 липня 2020 р.
    З жовтня лекції будуть віддаленими, а заняття частково віддаленими і традиційними - заявив ректор Ягеллонського Університету (UJ) проф. Яцек Попіель. 

    Під час прес-конференції, організованої в інтернеті, ректор Ягеллонського Університету проф. Яцек Попіель загострив увагу на психічному здоров’ї молоді. 

    «Молодь зараз у дуже складній ситуації. Спочатку вона відчула невпевненість і занепокоєння щодо дат випускних іспитів, а тепер із зарахуванням до ВНЗ, де на результати доведеться чекати довше, ніж зазвичай», - сказав він.

    Планується з жовтня 2020 року частину занять проводити дистанційно, однак деякі відбуватимуться традиційно. За словами ректора найголовніше студенти першого курсу повинні мати можливість відвідувати заняття в університетських будівлях, щоб влитися в навчальний процес. Звичайно, остаточні рішення залежатимуть від подальшої ситуації, пов’язаної з COVID-19, і рішеннь уряду РП.

    Ситуацію з безпекою в університеті, а також в гуртожитках буде контролювати спеціальний кризовий персонал. 

    Collegium Medicum UJ прийматиме самостійні рішення щодо вигляду навчального процесу через те, що важко навчати студентів медичних факультетів без прямого контакту з пацієнтом.

    З нового навчального року UJ запускає шість нових спеціальностей

    • етика
    • фізика для компаній
    • російська мова та література
    • управління охороною здоров’я
    • управління соціальними змінами
    • передові матеріали та нанотехнології (навчання англійською мовою).

    До речі, під час епідемії платформа Teams для пакету Office 365 стала загальноуніверситетським методом викладання, спілкування та співпраці між працівниками та студентами, щодня близько 24 000 осіб користуються нею. 

    Це дійсно так, адже усі кандидати від проекту ОБК до UJ проходили і досі проходять вступні співбесіди в Teams. Наприклад, на україно-польські студії, як в цьому році зробили фурор серед вступників. 

    😃🤗👌Команда проекту ОБК почувається надзвичайно щасливою, що дала можливість десяткам українцям стати студентами UJ!👌😃

    👉Є запитання? Заповнюй заявку на безкоштовну консультацію 🔽

    ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ