Інтерв'ю з переможцем олімпіади з ЛОГІСТИКИ

    Дата публікації: 30 травня 2013 р.

    Нещодавно Проект "Освіта без кордонів" сконтактував із Євгенієм Дмитренко (м. Полтава), який став переможцем Логістичної Олімпіади 2013 – «Майбутнє за логістикою», що було організовано спільно із Міжнародною Вищою Школою Транспорту і Логістики, м. Вроцлав (MWSLiT) та задав йому кілька питань.

    • Які основні чинники того, що Ви вибрали Польщу для отримання вищої освіти?

    Вчений ступінь одного з європейських вищих навчальних закладів - це мій шанс на хорошу роботу та достойну зарплату у майбутньому. «Це змінить моє життя. Я стану новою людиною». Протягом багатьох років, переваги навчання за кордоном описуються саме цими словами. Навчання за кордоном позитивно впливає на кар'єру, світогляд і впевненость в собі. Навчаючись за кордоном, я значно розширю свій кругозір, це унікальна можливість котру потрібно використати на повну. Це можливість познайомитись з новими мовами, культурою і способом життя.
    Навчання за кордоном змінює життя людей. Багато роботодавців одностайні в тому, що вчений ступінь європейського вузу допомагає потенційним кандидадатам виділитись. Для роботодавця навчання за кордоном є доказом здатності апліканта адаптуватися до нового середовища. Досвід навчання за кордоном свідчить про те, що кандидат на роботу є носієм нових ідей, філософій і культур. Потенційний роботодавець, побачивши, кандидатуру котра провела певний період часу навчаючись за кордоном, побачить того, хто не боїться прийняти нові виклики, не боїться вийти із своєї зони комфорту для того, щоб розширити свої горизонти. Навчання за кордоном дійсно може змінити моє життя.

    • Чому із надзвичайно широкого списку спеціальностей Ви вибрали саме Логістику? 

    Логістика - спеціальність синтетична. З одного боку, логісти - це економісти, управлінці, постачальники. Вони мають організувати закупівлю, транспортування, зберігання і збут продукції. З іншого боку, логісти повинні володіти серйозною математичною підготовкою, для того, щоб розробити оптимальні схеми доставки і складування товарів. Крім того, логісту необхідно мати уявлення про ту галузь матеріального виробництва, яку обслуговує його фірма чи підприємство. Логістика - складова сучасного бізнесу, яка досить динамічно розвивається. Ця цікава і затребувана робота приваблює молодих і енергійних людей своєю перспективністю, адже логіст ніколи не залишиться без роботи. Там, де є логістика, для хорошого фахівця завжди знайдуться вакансії.

    • Як Ви дізнались про Олімпіаду і чому вирішили брати у ній участь?

    Я дізнався про олімпіаду від керівника Проекту «Освіта без кордонів». Мене дуже зацікавила олімпіада, тому що я мріяв вступити до Міжнародної Вищої Школи Транспорту і Логістики м. Вроцлав на спеціальність логістика. Також мене дуже зацікавили призи, які надавала олімпіада. Одне з них – це безкоштовне навчання в університеті, а також 50% вартості за послуги проекту «Освіта без кордонів». Це дуже важливо для моєї родини.

    • Оцініть рівень організації Олімпіади.

    Олімпіада проходила на високому рівні. Всі завдання були зрозумілі. Організатори Олімпіади зрозуміло підійшли до того, що завдання будуть виконувати школярі. Був відведений час на виконання завдань. Це було цікаво. Потрібно не тільки вірно відповісти, але й ще встигнути. Питання були дуже цікаві.

    • Чи важкими були завдання Олімпіади?

    Питання олімпіади були важкі. В школі цьому не навчають. Але в мене велике бажання навчатися на спеціальності «Логістика». Тому я читаю багато і хочу більше дізнатися про цю спеціальність.

    • Опишіть Ваші емоції та емоції Ваших батьків, коли стали відомі результати Олімпіади.

    Коли стали відомі результати Олімпіади це було щось неймовірне. Зателефонували моїй мамі з Проекту «Освіта без кордонів» і повідомили, що я переміг та отримав безкоштовне навчання в Міжнародній Вищий Школі Транспорту і Логістики м. Вроцлав на спеціальність логістика. Мама зателефонувала мені і плакала від радощів, повідомивши, що я переміг. Ми всі зраділи. У нас не було слів від щастя.

    • Чи сподобались Вам основні призи Олімпіади?

    Так. Нам дуже сподобались призи Олімпіади. Дякуємо Вам.

    • Як Ви вважаєте чи потрібно і надалі організовувати подібні проекти, на заразок Олімпіади?

    Я вважаю, що потрібно і надалі організовувати подібні проекти, на заразок Олімпіади. Це дає велику можливість майбутнім абітурієнтам спробувати свої сили та зрозуміти чи правильно ти обираєш майбутню спеціальність. Хочу порадити всім школярам приймати участь в олімпіадах такого рівня.

    Дякую за підтримку та навчання Проекту «Освіта без кордонів».