Круглий стіл "Європейська освіта – крок у твоє професійне майбутнє"

    Дата публікації: 27 грудня 2013 р.

    Учора 26 грудня о 15.00 годині у місті Києві в приміщенні Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського  відбувся Круглий стіл на тему: "Європейська освіта – крок у твоє професійне майбутнє".

    Місія заходу: утвердження національних та європейських цінностей, залучення учнівської молоді України до гармонійної інтеграції української спільноти в ЄС, надання допомоги у виборі майбутньої професії.

    Мета заходу: обмін освітнім досвідом зі студентами-українцями, які навчаються у Польщі, розвиток комунікативної культури та соціокультурної освіченості, підтримка обдарованої молоді, висвітлення низки нових можливостей, у т.ч. стипендіальних програм, що надаються студентам під час навчання в європейських ВНЗ за кошти Євросоюзу.

    Організатори:

    • Український колеж ім. В.О. Сухомлинського;
    • Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації Республіки Польща (CEASC);
    • Проект «Освіта без кордонів».

    Учасники:

    • Учнівська молодь, яка бажає навчатися у Польщі;
    • українські студенти, які навчаються або завершили навчання у ВНЗ Польщі;
    • представники польських фундацій.

    Медійна підтримка:

    • газета «Dziennik Kijowski»;
    • газета НАПН України «Педагогічна газета»;
    • Всеукраїнське видавництво «Шкільний світ»;

    Розпочала захід керівник Київського АО Проекту "Освіта без кордонів" Тетяна Становська. Від Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського взяла слово його директор - Василина Хайруліна. Потім для усіх присутніх прозвучали календи та колядки до зимових свят, подаровані колежанською дитячою студією пісні «Суцвіття». Виступ дітей, які виглядали як янголятка, створив чарівний різдвяний настрій.

    Директор Проекту "Освіта без кордонів" Вікторія Смолінська привітала усіх присутніх від CEASC та Проекту "Освіта без кордонів", а також розповіла про особливості навчання та інновацій в польських ВНЗ – партнерах Проекту «Освіта без кордонів»,  з метою створення умов для самореалізації молодого покоління.

    Про реалізацію нових можливостей для студентів за програмою «Еразмус Плюс», фінансованою Євросоюзом на період 2014-2020 рр., дуже докладно розповіла усім присутнім директор програми в Украіїні - Світлана Шитікова.

    Але найцікавішим був прямий обмін освітнім досвідом студентів-українців про навчання та студентське життя в Польщі з потенційними абітурієнтами, які лише зараз роблять свій вибір.

    Завершився захід святково-смачним круглим столом.

    Дякуємо усім учасникам та представникам мас-медіа за участь.

    До нових зустрічей!