Стипендіальні програми для українців в Бидгощі

    Дата публікації: 25 березня 2014 р.

    Студенти з України відтепер матимуть змогу отримувати стипендію в Університеті Економіки (WSG) у м. Бидгощ!

    Від 10% до 100% знижки в оплаті за навчання. Академічні, творчі, спортивні стипендії та багато інших програм, зокрема, для молодих мам та родин. З наступного навчального року студенти-іноземці, які навчаються в Університеті Економіки зможуть скористатися спеціальними знижками та стипендіями, що виплачуються за рахунок власних коштів університету.

    Заплановано, що до стипендіальних програм отримають доступ 60 кращих студентів з України. У лютому цього року Міністр науки та вищої освіти Польщі проф. Лєна Коларська-Бобінська на форумі ЄС звернулася із закликом про розробку програми допомоги для студентів з України, тому у WSG, ще восени 2013 року було проведено роботу в даному напрямку. Щороку в Університеті Економіки зростає кількість студентів-іноземців, які з формальних причин не мають змоги користуватися міністерськими стипендіальними програмами.

    Звідси – в знак солідарності - і походить ініціатива WSG надати студентам можливість отримувати стипендії за рахунок коштів вищого навчального закладу. Досі таку змогу мали лише поляки.

    Перші студенти з України з’явилися у WSG в 2010 році, тоді їх було всього 30. З року в рік їх число зростає. На сьогоднішній день загальна сума українців у ВНЗ складає 300 чол., із яких переважна більшість скористалась послугами нашого Проекту.