Стипендії від NAWA

    Дата публікації: 30 січня 2020 р.

    Що таке NAWA?

    1 жовтня 2017 року розпочало працювати Національне агентство академічних обмінів (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej). NAWA є інституцією, яка підпорядковується Міністерству вищої освіти. Воно займається координацією і організацією набору і кваліфікації польських вчених і студентів для іноземних стипендій та іноземців для навчання та стажування в Польщі.

    Крім того, Агенство виконує функції Державної комісії з сертифікації знань польської мови як про іноземну мову, а також виступає в якості Національного координаційного пункту для національної системи кваліфікацій. Тут допоможуть організувати підтвердження рівня освіти, отриманого за межами Польщі і Європейського Союзу. Крім того, NAWA допомагає підтвердити професійні кваліфікації відповідно до вимог Європейського Союзу.

    В даний час, Національне агентство академічних обмінів пропонує досить великий вибір різних стипендіальних програм.

    Найбільш затребувана з них для українців:

    Програма імені Стефана Банаха (Program stypendialny im. S. Banacha). Ця програма дозволяє фінансувати навчання студентів з 6-ти пострадянських країн: України, Білорусі, Молдови, Грузії, Вірменії та Азербайджану, в польських навчальних закладах. Щороку, стипендіатами за даною програмою стають близько 75 студентів. При цьому, розмір стипендії становить 1350 злотих щомісяця. 

    Таким чином, співпраця з NAWA відкриває відмінні можливості для підвищення кваліфікації наукових співробітників та учнівської молоді, як з Польщі, так і з інших регіонів. При цьому, стипендії, пропоновані за програмами цієї організації дають можливість не турбуватися про фінансування такого навчання і витрат, пов'язаних з ним.

    Джерело: https://nawa.gov.pl/