Безкоштовний он-лайн курс польської мови для українців

    Дата публікації: 26 березня 2014 р.

    Поляки створили безкоштовний інтернет-ресурс польської мови для українців!

    Для того, аби розпочати вивчати польську мову, потрібно записатися. На електронну пошту надходитимуть листи та безкоштовні навчальні матеріали.

    "Якщо не сподобається або передумаєш вивчати польську – просто відмовишся. Є лиш одна умова: записуючись на наш е-курс, ти даєш нам згоду на отримування нашого нюслетера. Тобто окрім самого курсу, будеш отримувати (безкоштовно) новини з нашого порталу www.porteuropa.eu, в тому числі і комерційні. Саме тому можемо не брати оплат за наш курс (цим способом ми збільшуємо кількість відвідувачів порталу)", - повідомляють засновники курсу.

    Якуб Логінов, автор курсу, використав власну методику викладання, завдяки якій він сам колись вивчив українську мову протягом всього 4 місяців. На його думку, рецепт простий: оскільки аж 60% польських слів – подібні до українських, достатньо вивчати тільки ті, котрі відрізняються. Окрім того, на курсі наводитимуть приклади типових для польської мови мовних конструкцій.

    Наприклад там, де в українській мові є суфікс пере-, або про- там у польській є prze-, польські букви ą i ę часто зустрічаються там, де в українській та російській є у (наприклад: зуб – ząb, дуб – dąb, вудка – wędka, і так далі). Таких неформальних правил є кільканадцять, однак про це не вчать на класичних курсах польської, а саме вони найбільше допомагають у вивченні мови.

    Курс складається з кільканадцяти уроків, які будуть автоматично відправлені на адресу підписанта кожні 3-4 дні. Потрібно записатися на курс через формуляр на сайті тут.

    Обов'язково треба клікнути в "link aktywacji", інакше запис не пройде успішно.

    Джерело: Українська правда